Fruit Fly Ninja vs. Dr. Clean

  • Geplaatst op

Het is zomer en dus ook het seizoen voor fruitvliegjes! Zo probeerden we op verschillende plekken de fruitvliegjes vanger van Doctor Clean. Het werkte, maar niet super snel en ook niet goed genoeg. Er zaten er echt maar een paar in. En je moet hem ergens neerzetten zoals op het aanrecht waar ik hem al 3 keer omver stootte en al die vieze troep op het aanrecht kon opruimen.

Het is zomer en dus ook het seizoen voor fruitvliegjes! Die irritante kleine vliegjes die altijd rondvliegen rond je fruitschaal en rond je groenbak! Maar ook dol zijn op bier en wijn en die je er regelmatig uit moet vissen voordat je weer een paar extra eiwitten binnen krijgt. Weg met die fruitvliegjes want ik heb DE fruitvliegjes vanger gevonden! Inclusief winactie!

Twee jaar geleden mocht ik een winactie doen van FruitflyNinja en ook dit jaar mocht het weer! Vorig jaar probeerde ik het namelijk weer met andere middeltjes zoals mijn huis tuin keuken weg met fruitvliegjes tips van drie jaar geleden.  Waarom ik vorig jaar niet weer voor FruitflyNinja koos? Er waren ook andere Fruitvliegjes vangers op de markt die ik eens wilde uitproberen.

 

Fruitvliegjes wat zijn het en wat vinden ze lekker?

Op de site van FruitFlyNinja staat een super goede uitleg over fruitvliegjes. Voor een ieder die dus geinteresseerd is in het hoe wat waar waarom verhaal van fruitvliegjes. In het kort.. Fruit, groente, alcohol en uitgebloeide bloemen vinden ze heerlijk. Ze komen van buiten en leven maar 30-50 dagen.

 

Fruitvliegjes vanger van Doctor Clean

fruitvliegjes vanger

Zo probeerden we op verschillende plekken de fruitvliegjes vanger van Doctor Clean. Bij mijn man op het kantoor en de gemeenschappelijke keuken en thuis ook.

Het werkte, maar niet super snel en ook niet goed genoeg. Er zaten er echt maar een paar in.

En je moet hem ergens neerzetten zoals op het aanrecht waar ik hem al 3 keer omver stootte en al die vieze troep op het aanrecht kon opruimen.

Jammer want het is de enige fruitvliegjes vanger wat je vaak in de winkels ziet liggen als je van die vervelende fruitvliegjes af wil.

Al zie ik net wel via google dat kruidvat ook zijn eigen huismerk tegen fruitvliegjes heeft. Die heb ik nog niet geprobeerd! Jij wel? Laat het me zeker even weten hoe die werkt!

Deze fruitvliegjes vanger kost €6,95

 

Fruitvliegjes vanger van FruitFlyNinja

Ach ik ga er niet langer om heen draaien want super tevreden zijn wij dus over de fruitvliegjes vanger van FruitFlyNinja.

De fruitvliegjes vanger bestel je simpelweg via internet en wordt verzonden met brievenbuspost. Nieuw dit jaar is de XLvanger waar nog meer fruitvliegjes in kunnen en op af komen.

Er zit een plakrandje op waarmee je hem zonder beschadiging aan je keukenkastje op ooghoogte kan bevestigen. Liefst in de buurt van je koffiezetapparaat en fruitschaal.

Ik heb zelfs een tweede geplaatst vlak bij de eettafel omdat de fruit en broodmomenten hier soms lang duren en zo de fruitvliegjes niet op het eten afkomen van de kinderen.

Direct na de supersnelle bevestiging kwamen de eerste nieuwsgierige fruitvliegjes al kijken en een paar uur later zaten er al 10 in! Zelfs een vlieg/ of zweefwesp hebben we gevangen ( het is niet zo heel duidelijk te bepalen na een paar dagen dood in een potje).

 

Handig in gebruik

Naast dat je de fruitvliegjes vanger makkelijk kan demonteren en verwijderen van een keukenkastje of iets dergelijks is het na 2 a 3 weken ook makkelijk weg te gooien. Je draait de dop er namelijk gewoon op en het kan zo bij het afval. Geen vies gedoe met fruitvliegjes in je gootsteen die er misschien toch weer uitklimmen of erger nog er eitjes in leggen!

Alhoewel de meeste fruitvliegjes hun eitjes zullen leggen in de buurt van de groenafvalbak. Heel verstandig dus om daar ook een val bij te plaatsen! Want zijn ze gevangen dan kunnen ze zich niet meer voortplanten.

Weg is ook echt weg!