• Hotline:
  • Email:

Patent aangevraagd

  • Geplaatst op

December 2014 staat in het teken van het opstellen en indienen van het patent. Hoe eenvoudig de innovatie ook lijkt, er is wel een nieuwe configuratie bedacht voor een specifieke situatie. Dit maakt de oplossing uniek, en verdient het de nodige bescherming tegen copy-cats en namaak.

De verwachtingen zijn hoog. Een succesvol nieuw product op de markt zal niet onopgemerkt blijven, het is zeer aannemelijk dat de bedrijven achter de andere fruitvliegjesvallen zich zorgen zullen maken en met een kopie zullen komen. Om hiertegen beschermt te zijn, moet er een patent ingediend worden. En wel zo snel mogelijk, want zodra de oplossing gepubliceerd wordt is het niet meer nieuw en dus niet meer patenteerbaar. Bijvoorbeeld de Kickstarter campagne die we willen doen kan alleen doorgang vinden wanneer er een solide patent is geschreven én ingediend, omdat op Kickstarter het product goed uitgelegd moet kunnen worden.


Uiteindelijk is het hele schrijf- en indienproces afgerond op 29 december, en kunnen we extra feestelijk en met goede moed het nieuwe jaar in!