• Hotline:
  • Email:

Positieve testresultaten en sterkste lokstof gevonden

  • Geplaatst op

In de maanden nadat Ferdinand de blessure oploopt gaat het testen door. De lokstof wordt steeds verder verbeterd, en ook de kostenschattingen om dit alles te laten produceren zien er positief uit.

(geschreven in retrospectief)

Alle verschillende soorten fruitvliegjesvallen die beschikbaar zijn worden getest, zowel in hun ‘geadviseerde gebruik’ als hun specifieke lokstoffen worden uitvoerig getest. Zo ontstaat er een duidelijk beeld hoe al deze producten scoren in effectiviteit. De bevindingen zijn ook grotendeels in lijn met review websites. Er is duidelijk ruimte voor verbetering. Qua lokstof is er enorm veel verschil, en de zoektocht begint naar de sterkst mogelijke variant.

Door middel van split-testen wordt ook duidelijk welke lokstof het sterkst is. Twee identieke vallen worden naast elkaar bij de vuilnisbak geplakt, de ene val bevat echter lokstof A, de ander lokstof B. Per vergelijking wordt deze test minstens 3 keer gedaan, voor minstens 24 uur lang. Om te voorkomen dat alle fruitvliegjes bestreden zijn, en er dus geen testen meer gedaan kunnen worden, bestelt Ferdinand via internet nieuwe fruitvliegjes. Deze blijken gewoon te koop te zijn in dierspeciaal webshops, als voer voor dieren.

Leuke quote uit de order bevestiging:

“Wij wensen u en uw reptiel veel plezier met uw aankopen.”

Ze moesten eens weten :)


Het finetunen van de lokstof convergeert naar een punt waarop nu veilig gezegd kan worden dat Fruit Fly Ninja de sterkste lokstof bevat.

De sterkste lokstof, plus de extreem effectieve plaatsing bij de vuilnisbak, leiden tot het besef dat er een serieuze mogelijkheid is om iets te kunnen ontwikkelen waar mensen echt mee geholpen worden. Ferdinand is echter nog committed aan zijn huidige baan en zal het bedrijf in de avonduren en weekenden verder moeten brengen…